Het huidige stroomnetwerk

Het huidige stroomnetwerk kampt met problemen door de overbelasting van teruggeleverde zonne-energie. Hierdoor wordt in 2023 de salderingsregeling afgebouwd voor huishoudens met zonnepanelen. Dit brengt gevolgen met zich mee: op zonnige dagen wordt veel energie teruggeleverd aan het net, terwijl er tijdens de donkere periodes juist een hoog stroomverbruik is. Deze onbalans wordt versterkt door de opkomst van elektrische auto’s. Het gevolg? Eigen opgewekte stroom wordt ergens anders gebruikt, wat de vraag oproept waarom dit zo belangrijk is in combinatie met de salderingsregeling. 

De oplossing is het opslaan van zelf opgewekte energie. Door een thuisaccu aan je zonnepanelen toe te voegen, kun je meer van je eigen energie benutten. Dit gaat niet alleen hand in hand met de salderingsregeling, maar is ook aanzienlijk duurzamer. Maar hoe werkt dit dan precies?

 

Gedurende de dag, wanneer zonne-energie overvloedig is en verbruik minimaal, voorziet de hybride omvormer eerst alle actieve apparaten van stroom. Pas daarna wordt de overtollige energie naar de accu gestuurd. Zodra de accu vol is, wordt het overschot aan energie teruggeleverd aan het net. Accu’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afgestemd op het aantal zonnepanelen en het huishoudelijk verbruik. Wanneer zonnepanelen geen stroom opwekken, voorziet de hybride omvormer in eerste instantie vanuit de accu in het energieverbruik. 

 

Het resultaat: een huishouden dat voornamelijk draait op zelf opgewekte energie, waarbij slechts een klein deel van de energie via het net wordt afgenomen. Onze adviseurs kunnen helpen bij het bepalen van de optimale accucapaciteit voor uw specifieke situatie. 

 

De voordelen van onze batterij:

  • Onafhankelijkheid van het stroomnet
  • Optimalisatie van de salderingsregeling
  • Noodstroom bij uitval
  • Reguleren van pieken en dalen in energie
  • Handelen op de dynamische energiemarkt
  • Echt gebruik maken van je zelf opgewekte energie